Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2007

Παράλογο! Ακούει κανείς;

- Η Φώφη Γεννηματά εκλέγεται πρόεδρος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών - Πειραιώς το 2003.

- Η Φώφη παραιτείται από την Υπερνομαρχία για να μπει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

- Ο Αλέκος Αλαβάνος αλλάζει το Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου (ΣΥΝ) σε ΣΥνασπισμό ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) συμπεριλαμβάνοντας τα κόμματα: Ανανεωτική Κομμουνιστική και Οικολογική Αριστερά, Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα - ΔΗΚΚΙ, Διεθνιστική Εργατική Αριστερά, Κίνηση Ενεργών Πολιτών, Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς, Κόκκινο, Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδος, Οικολογική Παρέμβαση, Συνασπισμός της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας.

- Ο Άρειος Πάγος ελέγχει τα δύο περιστατικά και απορρίπτει την υποψηφιότητα της Φώφης Γεννηματά και τη συμμετοχή του ΔΗΚΚΙ στο ΣΥΡΙΖΑ, δέχεται όμως τη συμμετοχή των μελών του στο νέο συνδυασμό. Για το πρώτο αιτία είναι το άρθρο 54 του Συντάγματος. Για το δεύτερο αιτία είναι ότι δεν εκπροσωπείται νομίμως το ΔΗΚΚΙ από τους Μαντά, Πάντζα και Νικολόπουλο.

- Σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ αντιτίθεται στον αποκλεισμό της Φώφης, α) γιατί δεν εκλέγεται άρα δεν υπάρχει παρανομία, β) γιατί αυτοί οι έλεγχοι γίνονται από το Εκλογοδικείο μετά τις εκλογές εφόσον υπάρξει ένσταση. Ο Αλαβάνος παραπονιέται και κανείς δεν τον ακούει.

Κι ενώ τα κανάλια γεμίζουν από τις φωνές της Φώφης, του Γιωργάκη και όλων των άλλων εκπροσώπων, συνειδητοποιώ το εξής:
- Υπάρχει παραθυράκι στη νομοθεσία. Επιτρέπεται να παρανομήσεις και να επωφεληθείς από την πράξη αυτή μέχρι να βγει το αποτέλεσμα των εκλογών. Την επόμενη ημέρα, περιμένουμε ενστάσεις για να απορρίψουμε το υποψήφιο που έχει ήδη εκλεγεί και έχει βοηθήσει το κόμμα του να μπει στη Βουλή ή ακόμα και να βγει κυβέρνηση.

- Η τωρινή κυβέρνηση, γνωρίζοντας την ύπαρξη του παραθύρου αυτού, ζητά προκαταβολικά τον έλεγχο και απορρίπτει αυτούς που θα του κάνουν κακό. Είναι γνωστό ότι και η Φώφη και ο Τσοβόλας είναι αρκετά δημοφιλείς και χαίρουν της εκτίμησης των αναποφάσιστων.

- Η ίδια κυβέρνηση δεν κάνει καμία κίνηση να κλείσει το παράθυρο.

- Το ΠΑΣΟΚ δε φωνάζει γιατί είναι λάθος η απόφαση, αλλά γιατί βγήκε πολύ νωρίς και δεν πρόλαβαν να εκμεταλλευτούν τη συμπάθεια του κόσμου προς τη Φώφη.

- Κανένας δε φωνάζει για το σφάλμα αυτό καθεαυτό. Κανέναν δεν τον βολεύει να διορθωθεί, αφού και οι δύο παρατάξεις πιστεύουν ότι θα κερδίσουν τις εκλογές και άρα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους στις επόμενες.



Και μετά αναρωτιόμαστε από πού έρχεται αυτή η μυρωδιά της σαπίλας. Πλενόμαστε, σαπουνιζόμαστε κι ακόμα βρωμάμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: